Πρόσκληση ημερίδας 6ης Μαίου Πρόγραμμα ημερίδας 6ης Μαίου Βιβλίο περιλήψεων ημερίδας 6ης Μαίου

Εκπαίδευση

H Eπιστήμη δίνει ελπίδα στις νεότερες γενιές

H Ευρωπαϊκή εγκατάσταση ακτινοβολίας synchrotron μοιράζεται την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας με τις νεότερες γενιές και προσφέρει πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/φοιτητές/ερευνητές όλων των επιπέδων που προέρχονται από χώρες μέλη της εγκατάστασης.

-Το Synchotron@School απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου/λυκείου και αποτελείται από ένα μονοήμερο πρόγραμμα πειραματικών εργαστηρίων και επισκέψεων στο ESRF. Αυτές οι μέρες της πρακτικής επιστήμης και της ανακάλυψης βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την σχεδίαση ενός πειράματος και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες για σταδιοδρομία σε μια διεθνή εγκατάσταση.

-Το ευρωπαϊκό σχολείο HERCULES διάρκειας 5 εβδομάδων προσφέρει σε μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και έμπειρους επιστήμονες μια σειρά από εξειδικευμένα μαθήματα, διαλέξεις, πρακτικά, σεμινάρια και επισκέψεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις.

-Το ετήσιο διεθνές θερινό σχολείο ESRF/ILL πάνω στις ακτίνες-Χ και τα νετρόνια είναι ένα πρόγραμμα εμβάπτισης 4 εβδομάδων που πραγματοποιείται γύρω από κάποιο επιστημονικό πείραμα. Περιλαμβάνει εισαγωγικές διαλέξεις, εξειδικευμένα μαθήματα και πρακτική έρευνα.

-Το ετήσιο user meeting διοργανώνεται από το ESRF συνήθως κάθε Φεβρουάριο. Στο συμπόσιο αυτό μπορούν να λάβουν μέρος οι χρήστες της εγκατάστασης, να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα τα οποία έχουν καταγράψει στην εγκατάσταση, και να συζητήσουν την πρόοδο της έρευνάς τους με μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

-Μεταπτυχιακές/διδακτορικές διατριβές εκτελούνται στο ESRF σε συνεργασία με πανεπιστήμια που έχουν ως βάση τους κάποια από τις χώρες μέλη της εγκατάστασης.

-Μια σειρά ομιλιών, workshop, και συνεδρίων στις οποίες συμμετέχουν πολύ γνωστοί επιστήμονες/ερευνητές διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ESRF.

Με την υποστήριξη / Υπό την αιγίδα

© 2022 All rights reserved | Design by W3layouts modified by Sebastian